Nove mjere gradskog Stožera civilne zaštite: do daljnjeg nema sajmova u Dugom Selu

Piše: - 13.03.2020.

Sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i aktualnoj situaciji vezanoj uz epidemiju koronavirusa u našoj zemlji, Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela pripremio je nove mjere. Prva će se odnositi na sajmove u gradu, rekao nam je načelnik Stožera Nikola Tominac.

“Grad Dugo Selo donio je odluke o zabrani sajmovanja i trženja na tržnici u Dugom Selu od idućeg ponedjeljka pa nadalje, kako bi na taj način spriječili kontakte naših sugrađana i smanjili opasnost za zdravlje ljudi. Također je u svim objektima u vlasništvu Grada, znači sportske dvorane i poslovni prostori koje koriste naše udruge i sportske zajednice, donesena odluka o prekidu svih aktivnosti dok se situacija na terenu ne popravi”, naglasio je Tominac.

Također, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske, u iduća dva tjedna nema nastave niti na dugoselskom području. Odluka je u fazi provođenja, nastavlja Tominac.

“Mi sada čekamo od Županije i od državnog Stožera civilne zaštite određene preporuke. Temeljem toga ćemo, kada budemo znali detaljnije što treba sve postupati od strane Grada, pretvoriti sve u operativne akte koje ćemo dostaviti našim školama, vrtićima, itd. Tu očekujemo određene probleme jer je dosta kratko vrijeme, ali nažalost moramo se prilagoditi situaciji, kako bismo pomogli u rješenju tog velikog globalnog problema”.

Donosimo i unificirani apel građanima koji se odnosi za Dugo Selo, a koji se odnosi na sve lokalne samouprave.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist