OD PONEDJELJKA ZATVORENI VRTIĆI, ŠKOLE I FAKULTETI

Piše: - 13.03.2020.

Od ponedjeljka se na dva tjedna  prekida se nastava  u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima u Hrvatskoj, a neće raditi na vrtići, izjavio je premjer Andrej Plenković na press konferenciji nakon sastanka s članovima Kriznog stožera u Vladi RH

Za svu djecu koju nema tko čuvati doma, bit će osigurano čuvanje odnosno nastava u školama, rekao je Plenković.

Inače, od sinoć imamo još četiri nova bolesnika izvjestio je jutros je ministar zdravstva Vili Beroš.  Dvoje je iz Pule, a dvoje iz Zagreba. Svi imaju blaži oblik bolesti, a  i u tim novim slučajevima  radi o bliskim kontaktima ili uvezenim bolesnicima.

U Zagrebu se radi o dva obiteljska kontakta od poznatih  bolesnika. U Puli se radi o jednom ugostitelju koji se vratio iz Italije i pozitivan je, a druga osoba je ostvarila kontakt u Zagrebu s osobom koja je došla u iz Švicarske i kojoj je u Švicarskoj potvrđen koronavirus.

Epidemiološka situacija je povoljna, mi smo u svim mjestima gdje postoje bolesnici  tražili kontakte i kontakte od kontakta, propisivali epidemiološke mjere i davali savjete. Popodne će biti poznato koliko su kontakta novi ljudi koji su zaraženi imali”, kazao je Krunoslav Capak šef HZJZ.

Stanovništvo se mora ponašati odgovorno i provoditi sve higijenske mjer. Ni u kojem trenutku ne treba biti panika. Razumni strah postoji, a panika je negativna reakcija koja donosi štetu. Oni koji po mrežama žele širiti paniku čine štetu, ističe   Alemka Markotić ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist