ZARAŽENO PRVO DIJETE

Piše: - 13.03.2020.

Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo dijete iz zagrebačkog vrtića, izvijestila je u petak popodne Služba za informiranje Grada Zagreba.

Kako javlja HINA, donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o ovom slučaju kao i o mjerama koje su dužni poduzeti.

Od jutros je potvrđen još jedan oboljeli od koronavirusa, radi se o pripadniku Hrvatske vojske (HV), no situacija u HV-u je pod kontrolom, rekao je novinarima brigadni general i glavni savjetnik za zdravstvo načelnika GS OS-a Boris Zdilar. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je od jutros detektirana još jedna osoba s koronavirusom, tako da ih sada u Hrvatskoj ima ukupno 32. Ponovo se radi o bliskom kontaktu s ranije zaraženom osobom pa u Hrvatskoj i dalje nema znakove lokalne transmisije.

Ministar je iznio i podatke prema kojima je trenutno u testiranju 553 uzorka, 15 ih čeka rezultate, a pod nadzorom je 5991 osoba.  Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je kako nova zaražena osoba ima blage simptome.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist