Pomoć umirovljenicima Zagreba

Piše: - 16.03.2020.

Na stranicama grada, gradonačelnik Milan Bandić uputio je poruku zagrebačkim umirovljenicima u kojoj im je obećao pomoć u vrijeme koje zahtijeva odgovornost i ozbiljnost situacije cijeneći da moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost.

Zbog toga je, kako navodi u priopćenju, donio odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina.

Obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze!

Pri tome je pozivao i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju i solidarnost.

Na kraju je gradonačelnik Milan Bandić poručio “Ostanite doma, pratite preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte, oslonite se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda.”

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist