Dugoselski Stožer civilne zaštite provodi sve uvedene mjere; sukladno pravilima, dozvoljen rad tržnice

Piše: - 19.03.2020.

Apeli dolaze sa svih strana, pa tako i od dugoselskog Stožera civilne zaštite, čuvajmo sebe i čuvajmo druge, kako bismo maksimalno umanjili posljedice epidemije, jedna je od poruka načelnika Nikole Tominca. Odluke koje su na snazi od ponoći provode se i u Dugom Selu, pa su tako zabranjeni svi javni događaji i okupljanja te rad ugostiteljskih objekata, kao i trgovina koje ne prodaju prehrambene i higijenske artikle.

“Mi smo već od ranog jutra, bolje rečeno od sinoć, u kontaktima, svi članovi Stožera civilne zaštite našeg grada upoznati su s tim mjerama i tijekom današnjeg dana krenuli smo u praćenje stanja na terenu, prate ga komunalni redari koji upozoravaju sve koji se ne pridržavaju ovih mjera da su ih se dužni pridržavati”, pojašnjava Tominac.

Jedina promjena važna za Dugoselce jest da će se, sukladno pravilima, otvoriti tržnica.

“Otvorit ćemo tržnicu i sajam, jer je to dozvoljeno ovom odlukom, da bismo omogućili ljudima nabavu određenih resursa za prehranu i vjerujemo da ćemo time na neki način pomoći poljoprivrednicima da prodaju svoje proizvode”, nastavio je Tominac te poručio kako nećemo moći prebroditi ovu situaciju, ako se ne budemo pridržavali uputa.

“To je jedini način, u suprotnom, čekaju nas jako veliki problemi, najbolji su primjeri iz Italije, Španjolske i još nekih zemalja u okruženju”, zaključio je načelnik gradskog Stožera.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist