NOVOSTI IZ STOŽERA

Piše: - 21.03.2020.

Prema informaciji dobivenoj od načelnika Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikole Tominca zbog pojedinih slučajeva kršenja zabrane rada poslovnih subjekata danas je u tijeku vršenje nadzora nad istim kao i nadzora korištenja javnih površina (izvor:Dugoselska kronika).

Gradski komunalni redari danas su u jutarnjim satima morali intervenirati ispred dugoselske trgovine Kaufland, navodi načelnik, s obzirom da se stvorila velika gužva građana koji ne poštuju pravilo distanciranja i time ugrožavaju vlastitu zdravstvenu sigurnost, kao i šire zajednice. Stoga je sada na ulazu zaštitar koji ujedno ograničava broj kupaca u trgovinu Kaufland, te će se ta mjera zaštite i dalje primjenjivati. U drugim trgovačkim lancima na području grada zasada nema dojava o ovom problemu, kazao je Tominac.
Ujedno je podsjetio građane na strogu mjeru socijalnog distanciranja po kojem je potrebno izbjegavati bliski osobni kontakt u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1), metra na otvorenom prostoru, no preporuča da taj razmak bude i veći.

Također, načelnik Tominac ovim putem podsjeća kako su od danas, pa nadalje ukinute sve autobusne linije Čazmatransa na našem području, a sa sutrašnjim danom ukida se sav putnički prijevoz željezničkim prometom. Ovim putem savjetuje sve građane da se ne izlaze iz kuća i stanova bez velike potrebe. Jednostavno: OSTANITE DOMA.

Podijelite

Current track

Title

Artist