ZAGREB POZIVA NA PRIDRŽAVANJE ODLUKA

Piše: - 21.03.2020.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, nakon najnovijih odluka Stožera CZ, uputio je priopćenje za javnost u kojem poziva građane na pridržavanje donesenih odluka i mjera vezanih uz širenje koronovirusa. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva SVE građane Grada Zagreba da se bez iznimke pridržavaju odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19., 20. i 21. ožujka 2020.

Posebno skrećemo pažnju na sljedeće odluke:

1. Odluka o obustavi javnoga prometa (od 21. ožujka 2020)

Ovom Odlukom obustavljaju se sve vrste javnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu. Iz Odluke je izuzet autotaksi prijevoz.

2. Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (od 19. ožujka, 2020.)

3. Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja (od 20. ožujka 2020.)

Temeljem Odluke pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne mogu se odvijati isključivo u najužem krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz zabranu objave podataka na osmrtnicama o mjestu i vremenu održavanja posljednjeg ispraćaja. Obustavlja se i obavljanje glazbenih te usluge dostave cvijeća i svijeća.

4. Odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva (od 20. ožujka 2020.)

Sklapanje braka u vjerskom ili građanskom obliku, kao i sklapanje životnog partnerstva moguće je samo u najužem krugu obitelji uz prisustvo službene, odnosno vjerske osobe.

Prilikom posljednjih ispraćaja i sklapanja brakova potrebno je poštivati upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prisutni ne smiju imati povišenu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Pozivamo sve građane Grada Zagreba na beskompromisno poštivanje svih donesenih odluka.

S poštovanjem,

Ured za upravljanje u hitim situacijama

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist