Do 16 sati broj zaraženih koronavirusom 315

Piše: - 23.03.2020.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na konferenciji za novinare u 16 sati kako je 9 novih oboljelih od koronavirusa, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 315. Testirano je 2757 osoba, a čekaju se rezultati 33 testa. Pet je pacijenata na respiratoru. Dodao je kako u Daruvarskim toplicama nema oboljelih. Župan Bajs je potpuno opravdano smijenio ravnateljicu toplica zbog rada ugostiteljskog objekta što je suprotno preporukama, dodao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je policija spremna za provedbu novih mjera i izdavanje dozvola za kretanje. Pozvao je sve pravne osobe, a stožerima i policiji naredio da svi budu racionalni. “Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti, dajte dozvole, organizirajte posao uz minimalan broj ljudi. Svatko mora poći od sebe. Moja poruka je svima: Pomozite sebi da vam pomognemo”, zaključio je Božinović.

Kazao je i kako je policija spremna za provedbu novih mjera te da će se od ponoći početi primjenjivati odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Pozdravio je odluku gradonačelnika Gline da smijeni načelnika glinskog Stožera civilne zaštite te dodao da, što se tiče spornog okupljanja na kojemu je bilo više od pet osoba, svima slijede prijave Državnom inspektoratu.

Govoreći o problemu beskućnika, Božinović je kazao kako je to pitanje za lokalne stožere civilne zaštite. Mi smo humano društvo, vodimo brigu o svakom čovjeku, vodit ćemo brigu o onima koji su najhendikepiraniji”, kazao je. Izvijestio je kako je u studentskom domu Cvjetno naselje zbrinuto 111 osoba.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da zajedno s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu preuzimaju zapovjednu ulogu nad županijskim organizacijama.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

PREDHODNA OBJAVA

EPICENTAR POTRESA


Thumbnail
Current track

Title

Artist