Stožer: 21 novozaraženi, čak 16 oporavljenih

Piše: - 24.03.2020.

U Hrvatskoj je potvrđen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a 16 osoba oporavilo se te je otpušteno iz bolnica, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. “Od jutros od 9 sati broj novoboljelih iznosi 21, ukupan je broj 382, što znači da je današnje povećanje broja oboljelih za 67”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je kako je to povećanje i dalje u očekivanim okvirima i predviđanjima za iduće dane.

“Broj testiranih je 3159, međutim, veseli me da je broj ozdravljenih osoba 16, dakle otpušteno je 14 bolesnika iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” te po jedan bolesnik iz Rijeke i Varaždina”, kazao je Beroš.

Istaknuo je i da je najnovija epidemiološka situacija u susjednoj Italiji ohrabrujuća. “Već treći dan zaredom imamo pad broja novooboljelih i pad broja umrlih”, naglasio je Beroš.

“Od početka smo govorili da smo sva naša promišljanja temeljili na stručnim elementima, stoga ću ponoviti da ja osobno struci iznimno vjerujem i poručujem vama da i vi vjerujete struci”, poručio je građanima.

Iako je navedeno kojih 27 proizvoda ne bi trebali poskupjeti, Državni inspektorat uočio je poskupljenje kod 17, odnosno da su se višestruko povećavale marže, a 47 je izvida u tijeku, kazao je čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“Mogu s vama podijeliti samo razočarenje zbog toga što postoje oni među nama koji ovu situaciju koriste da bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dezinfekcijskim sredstvima, pelenama, tjestenini, na svemu onome što nam je u ovom trenutku potrebno”, istaknuo je Božinović i dodao: “Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

VATRENI ZA NAS


Thumbnail
Current track

Title

Artist