U zadnja 24 sata 91 novooboljela osoba

Piše: - 27.03.2020.

U Hrvatskoj je potvrđeno 35 novih zaraza koronavirusom, što znači da u 24 sata imamo porast za 91 oboljelog, a testirano je ukupno 4778 bolesnika, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. “U odnosu na 9 sati ujutro imamo povećanje pozitivnih osoba na COVID – 19 za 35, tako da ukupno imamo 586 pozitivnih bolesnika”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

U razdoblju od 24 sata imamo povećanje za čak 91 bolesnika, a ministar je kao razlog tome naveo novu mikrolokaciju na području Biograda i Zadra, pri čemu vjeruje da je jače širenje zaraze počelo u biogradskoj bolnici. “Situacija u zadarskoj bolnici brzom reakcijom epidemiologa u potpunosti je stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite”, naglasio je Beroš. Dodao je kako će se bolnica u Biogradu dezinficirati te potom prenamijeniti u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti pozitivni na koronavirus.

Voditelj Stožera Davor Božinović pojasnio je mjeru koja će biti ukinuta, a vezana je uz djelomično otvaranje dijelova tržnica. “Otvorit će se specijalizirane trgovine. To nije prodaja rinfuze, voća i povrća. Išle su jasne upute svim lokalnim centrima civilne zaštite. Dobili smo povratne informacije da su svi upoznati s tim mjerama. Dućani i trgovine otvoreni su kako bi se što manje zadržavali”, poručio je.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potom je komentirao činjenicu da dolazi ljepše vrijeme, da će ljudi sve više htjeti biti vani, a što se moglo vidjeti već i danas prilikom porasta temperature. No, tu su i upozorenja. “Izlazak van na otvoreni prostor je u redu, ali ne smijemo ostvarivati socijalni kontakt i grupirati se”, poručio je, a ministar Božinović zaključio: “Ne dajte da vas lijepo vrijeme izmami van, ostanite doma”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist