56 ZARAŽENIH – STIGLA OPREMA IZ KINE

Piše: - 29.03.2020.

U Hrvatskoj je od jučer u 15 sati potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da ih je ukupno 713, te je zabilježen šesti smrtni slučaj, rekao je ministar Vili Beroš na redovitoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite i stanje ocjenio zadovoljavaljućim.
“Rezultat je to zajedničkih napora zdravstvene struke, Stožera i građana. Ako ustrajemo na ovaj način boriti se protiv epidemije vjerujem da ćemo proći sa što manje štetnih posljedica, stoga je odgovorno ponašanje ključ uspjeha”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na respiratoru je 26 oboljelih, ukupno je testirano 5900 uzoraka, a 52 osobe su ozdravile.

Iza 14 sati iz Šangaja je sletio zrakoplov sa 13 tona zaštitne opreme, samo prvi u nizu izravnih letova koji će sljedećih tjedana opskrbljivati Hrvatsku, istaknuo je ministar i ocijenio kako su s tom i jučerašnjom pošiljkom od 10 tona zaštitne opreme znatno ojačane naše obrambene pozicije u borbi protiv koronavirusa.

Oprema će biti raspodijeljena zdravstvenim ustanovama prema prioritetima, s obzirom na broj zaraženih, kapacitete i slično, ali i drugim službama – policiji, državnim sanitarnim inspektorima i dr.

Beroš je izvijestio kako je saniran dimnjak u Klinici za porode u Petrovoj ulici pa je zbog ponovnog početka grijanja rodilište premješteno u novu zgradu, a nedonoščad je iz KB-a Dubrava premještena natrag u Petrovu.

Policija je do sada prikupila 3402 dojave o kršenju mjera samoizolacije i utvrdila 893 slučajeva njihova kršenja.

“Možda je ključ borbe protiv koronavirusa u rukama onih kojima je određena mjera samoizolacije. Ako se budu držali mjera svi ćemo se lakše nositi s krizom i ja ih pozivam da se drže mjera jer je to najveći zalog da ćemo i dalje kontrolirati situaciju”, kazao je Davor Božnović

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist