UPUTE VLASNICIMA VOZILA OŠTEĆENIH U POTRESU

Piše: - 03.04.2020.

Na internetskim stranicama Grada Zagreba objavljeno je priopćenje u kojem podsjećaju građane čija su vozila oštećena u potresu, da će ih gradske službe premjestiti besplatno. Upozorili su građane i da provjere sa svojim osiguravajućim društvima uvjete za isplatu štete.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kao što smo već prije objavili, omogućeno je premještanje svih vozila oštećenih u potresu bez troškova za vlasnike. Radi poduzimanja svih zakonom predviđenih mjera i radnji u vezi uklanjanja vozila koja su oštećena u potresu 22. ožujka 2020., a nalaze se na javnim površinama Grada Zagreba, radi zaštite eventualnih imovinskih prava vezanih uz naknadu štete na takvim vozilima, molimo građane da se obrate Sektoru za komunalno i prometno redarstvo na 01/610-1566 ili redarstvo@zagreb.hr u što kraćem roku.

Također, upućujemo građane da prije uklanjanja vozila provjere sa svojim osiguravajućim društvima uvjete za isplatu štete te da, ako isti zahtijevaju bilo kakvo postupanje policije, prethodno kontaktiraju policiju radi provođenja očevida ili drugih mjera.

Sve daljnje radnje vezane uz uklanjanje vozila koordinirat će se u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom kako bismo bili sigurni da su na svim lokacijama poduzete sve potrebite radnje ovlaštenih tijela.

Isto tako, obavještavamo građane da, ukoliko žele, slobodni su i samostalno ukloniti predmetna vozila u vlastitom angažmanu. U tom slučaju napominjemo da bi bilo uputno prethodno kontaktirati policiju, ukoliko na predmetnoj lokaciji nije proveden očevid ili druga mjera i radnja koja bi eventualno otežala zaštitu prava građana u daljnjem postupku”, piše na kraju priopćenja.

Kontakti sektora za komunalno i prometno redarstvo:

• telefon: 01/610-1566 ili
• elektronička pošta: redarstvo@zagreb.hr

 

Podijelite

Current track

Title

Artist