Novooboljelih 47, četiri osobe preminule u KBC – u Osijek

Piše: - 04.04.2020.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 47 novih COVID – 19 pozitivnih bolesnika. Ukupno se radi o njih 1126, izvijestio je na početku konferencije za medije Stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

“Učinjeno je 9833 testiranja, a u zadnja 24 sata 583. Nažalost, imamo četiri preminule osobe u KBC Osijek. Radi se o osobama starije životne dobi i svi su bili kronični bolesnici. Imamo ukupno 12 preminulih. Na respiratoru imamo 39 osoba, a oporavljenih je 119, što je 27 više nego jučer”, kaže ministar.

“Jasno je epidemiološki da su sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Budimo odgovorni, poštujmo mjere, one su tu s vrlo jasnim razlogom. Ako ćemo ih poštivati, možemo prebroditi ovu ugrozu”, rekao je ministar zdravstva.

“Do 11 sati izdano je 382 191 propusnica, većinom od strane poslodavaca, a odbijeno je 9625 zahtjeva”, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. “Što se tiče samoizolacije, evidentirano je 1083 kršenja. Postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije te ugrožavaju sebe, svoje obitelji te druge građane”, dodaje Božinović.

Pozvao je građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke.

“Oni koji nemaju simptome, ili imaju blage simptome, a imaju uvjeta za samoizolaciju, za njih preporučamo da se liječe kod kuće. Najveći je broj u Zagrebu, a u ostalim županijama je to manje, izvijestio je čelnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Podijelite

Current track

Title

Artist