Počast braniteljima u Sesvetama

Piše: - 05.04.2020.

Župnik Mario Migles odao počast poginulim Sesvećanima, objavio je na prtalu Sesvete danas, Borko Samec, a mi preuzimamo njegov tekst i fotografije.

Tradicionalno na Cvjetnicu proteklih je godina odavana počast poginulim Sesvećanima kod njihovog spomenika, ove godine učinio je to sesvetski župnik Mario Migles.

Sesvetska organizacija Hrvatske žene niz je godina organizirala polaganje vijenaca i paljenje lampaša na Cvjetnicu kod spomenika poginulim Sesvećanima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice. Ove godine, zbog posebnih okolnosti to nije bilo moguće. No, zato da ih se ipak prisjetimo, kao i svake godine sesvetski župnik preč. Mario Migles i ove je godine nakon mise došao do spomenika i održao kratku molitvu.
“Hvala vam dečki za sve što se učinili u obrani Domovine, hvala vam što ste u nju ugradili najviše što ste mogli, svoje živote, nikad vas zaboraviti nećemo”, tiho je nakon molitve izustio preč. Mario.
Vjerujemo da su se mnogi u svojim domovima također prisjetili naših dečki kojima je njihova odnosno naša domovina bila prva na svijetu.

Nadajmo se da će dogodine ponovo biti prisjećanje u obimu kakvo je bilo do sada, a nije niti sada prekinuto, eto zahvaljujući sesvetskom župniku.

Podijelite

Current track

Title

Artist