Tijekom protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 40 novih slučajeva zaraze virusom COVID – 19, što je najmanji broj oboljelih od 20. ožujka. Ukupno je virusom zaraženo 1222 osobe, od čega je 372 na bolničkom liječenju. Obavljeno je ukupno 11 464 testiranja, 617 u zadnjih 24 sata.
U Hrvatskoj je do sada umrlo 16 osoba od koronavirusa, a 36 ih je na respiratoru. Ukupno je ozdravilo 130 osoba. Uz ove brojke ministar zdravstva Vili Beroš je poručio da su rezultati dobri, ali da nema mjesta opuštanju i dodao „Ako želimo da ugroza traje kreće, moramo biti dosljedni i pridržavati se mjera.“

U dobre rezultate uklopila se i Zagrebačka županija u kojoj nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze, i dalje ih je 90. od čega na području ispostave Doma zdravlja Dugo Selo 14.

Dobra vijest je da se od danas brisevi uzimaju i u Ispostavi Doma zdravlja Ivanić-Grad gdje se upućuju sve osobe pod sumnjom na COVID 19 iz dugoselske, zelinske i vrbovečke i naravno ivanićgradske ispostave Doma zdravlja. Brisevi će se uzimati ISKLJUČIVO PO NALOGU LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, i to u terminu koji je unaprijed dogovoren.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist