MVEP: odgodite putovanja u Hrvatsku

Piše: - 07.04.2020.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu, ponovno je uputilo apel hrvatskim državljanima koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna.

“Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Preporuča se izbjegavanje svih putovanja u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj koja nisu žurna”, priopćilo je Ministarstvo.

Iz Ministarstva skreću pozornost da će svi koji ulaze u Hrvatsku iz drugih zemalja biti upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana. “Istim postupkom bit će podvrgnuti i pri povratku u države iz kojih su doputovali”, ističe MVEP.

Također, upozoravaju na učestale promjene situacije u drugim državama, uključujući i pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu, što može otežati ili onemogućiti povratak hrvatskim državljanima u države u kojima žive i rade.

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist