Bandić: U zagrebačkim domovima za starije nema koronavirusa

Piše: - 08.04.2020.

Do sada u zagrebačkim domovima za starije nema niti jedne osobe pozitivne na koronavirus, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, istaknuvši da su u Zagrebu i prije naputka Nacionalnog stožera civilne zaštite zabranili posjete domovima. Bandić je na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite napomenuo da u Zagrebu u 11 umirovljeničkih domova na 17 lokacija obitava nešto manje od 3800 korisnika. Zahvalio je Gradskim tržnicama što su, provodeći mjere Nacionalnog stožera, na četiri tržnice otvorili kioske da OPG – ovci mogu prodavati svoje proizvode.

Komentirajući tvrdnje predsjednika zagrebačkog SDP – a Gordana Marasa da Grad ne koordinira dobro situaciju nakon potresa i da građevinski materijal još uvijek nije uklonjen s ulica, Bandić je rekao da su “kranovi i dizalice u punom kapacitetu, a bit će ih još više”. Podsjetio je da je jučer potpisao obustavu izvršenja gradskog proračuna, što će pratiti u iduća dva tjedna, a ako to ne bude dostatno, napravit će rebalans proračuna i s njim ići na Gradsku skupštinu.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da Zagreb ima ukupno 360 pozitivnih na koronavirus, a dnevno se bilježi oko 15 novooboljelih. U Nastavnom zavodu “Andrija Štampar” jučer je testirano 208 građana, od toga je devet bilo pozitivnih.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda “Andrija Štampar” Sandra Šikić izvijestila je da je ukupno 4748 osoba u izolaciji te 12 osoba u karanteni. Ukupno je pruženo 3153 psiholoških savjeta, jučer 147.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić kaže da je devet policijskih službenika pozitivno na koronavirus, a 57 je policajaca u samoizolaciji. U zagrebačkoj policiji dosad su zaprimili 825 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije te u 245 slučajeva utvrdili kršenje mjere.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist