Novozaraženih 61, preminula jedna osoba u Splitu

Piše: - 08.04.2020.

Koronavirusom su u Hrvatskoj zaražene 1343 osobe, što je 61 više u posljednja 24 sata. Preminula je jedna osoba, što je vezano za bolnicu u Splitu, objavljeno je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Hrvatskoj je tako 19 osoba preminulo od posljedica zaraze koronavirusom. Izliječenih je 179. Na respiratoru je 36 osoba. Dosad je obavljeno ukupno 13 125 testiranja, 359 osoba je hospitalizirano, iznjela je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. “Nema opuštanja, nećemo se posjećivati, nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo čuvati jedni druge. Molim vas”, apelirala je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica. Također, apelirao je na građane da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima.

Vezano za situaciju u Kninu, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako nema promjene broja oboljelih. “U samoizolaciji je 25 osoba iz zdravstva, u tijeku je dezinfekcija, potrebe za novim mjerama nema. U Stubičkim toplicama četiri su pacijenta i dvije medicinske sestre zaražene i bit će premješteni. Više je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji”, dodao je Capak.

Dr. Alemka Markotić potvrdila je kako je 46 – godišnji muškarac koji je preminuo u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević imao zdravstvenih problema. U dokumentaciji koju su dobili nije bilo informacije o kroničnim bolestima, nego samo o akutnom stanju. Podaci su bili korektno navedeni. Naknadno se od ravnateljice iz Zaboka zatražio uvid u karton bolesnika i utvrđeno je kako postoje i druge dijagnoze, a jedna je bila rizični element koronavirusa. Profesorica Markotić dodala je kako je liječenje bilo po svim propisima. Poručila je kako umrli nisu samo broj i da kao liječnica ne smije iznositi detalje.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist