DANAS DONIRAMO 2 KONTEJNERA ČUČERJU

Piše: - 09.04.2020.

U utorak smo u Čučerju, zagrebačkom naselju koje je teško stradalo u potresu, snimali emisiju o obrtnicima, kada su dovezli pomoć u župni Caritas. U razgovoru s predsjednicom MO Zvjezdanom Žuglić, saznao sam da ljudi donose šećer, ulje, brašno i druge potrebne živežne i higijenske potrepštine i sve je to potrebno, ali da su im najpotrebniji kontejneri, kamp kućice ili vrtne kućice jer ima dosta onih kojima su kuće neupotrebljive i treba im privremeni krov nad glavom.

Nakon povratka u redakciju razgovarao sam s direktorom Tadijom Barbarićem i odlučili smo pokušati pronaći bar jedan kontejner za Čučerje.
U razmišljanju da kontejnere najčešće koriste građevinci na gradilištima, krenuli smo od toga da je Rugvica poznata po razvoju gospodarstva i prvo sam nazvao načelnika Matu Čička, prepričao mu našu želju da pomognemo Čučerju. Već za 15 minuta stigle su fotografije dva kontejnera koja se nalaze kod DVD SOP HRUŠČIĆA i koji se mogu koristit.

Nakon toga krenuli smo u tehničku realizaciju donacije. Vatrogasci su napravili prvo čišćenje i popravak kontejnera, od predsjednika Udruženja obrtnika Zagreba Antunu Trojnara dobili smo potvrdu da će oni donirati prijevoz kamionom s kranom koji može podići i spustiti kontejnere.

Predsjednicu MO Čučerje Zvjezdanu Žuglić jučer smo u našoj emisiji Patrola Zabavnog radija obavijestili o dva kontejnera, koja ćemo im danas dopremiti, ostala je bez riječi i zahvalila sa suzama u očima.

Da skratimo, danas oko 15 sati kontejnere ćemo preuzeti od DVD Sop Hrušćica podići na kamion, dopremiti u Čučerje te predati budućim korisnicima. Tko će biti korisnici donacije odlučiti će Mjesni odbor.

Hvala svima, o svemu slušajte tijekom dana u našem programu i što je još važnije, ako možete pomozite i vi, možete preko nas, a možete i direktno. Broj predsjednice MO Čučerje Zvjezdane Žuglić je 098 302 256.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist