USKRSNI PROGRAM ZABAVNOG RADIJA

Piše: - 11.04.2020.

USKRSNI PROGRAM ZABAVNOG RADIJA
Kao i svake godine Uskrsni blagdani imaju posebno mjesto i u našem programu, a kako se ove godine brojni vjernici neće moći okupljati u crkvama širom svijeta, pa i u našem kraju, našim slušateljima nudimo poseban vjerski program na sam Uskrs.
Već u 7:30 poslušajte našu stalnu emisiju “Srca gore”, u kojoj svećenici Dugoselskog dekanata tumače Riječ Božju, a u sklopu koje ćete moći obaviti blagoslov jela. Emisiju vodi vlč. Josip Kuzel iz dugoselske župe Uzvišenja Svetog Križa.
Oko 8.30 Uskrsnu čestitku uputiti će vlč. Mario Migles, župnik Župe Svih svetih u Sesvetama, jedne od najmnogoljudnijih župa Zagrebačke nadbiskupije.
Od 9:00 sati u našem programu tonski i na našoj FB stranici slikom, prenosimo misu vlč. Dragutina Smrkulja iz prazne crkve Uznesenja BDM u Jalševcu Nartskom u općini Rugvica.
Za one koji propuste blagoslov jela u našem programu, podsjećamo da će se, prema uputi zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, uskrsni blagoslov jela obavljati u obiteljima, uz molitve Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu te molitvu blagoslova, koju je pozvan predvoditi najstariji član obitelji, a koja glasi:

Gospodine Isuse Kriste, živi kruše života vječnoga,
dostoj se blagosloviti ovu hranu svojim svetim blagoslovom,
da svima koji ju blaguju bude na zdravlje duše i tijela i zaštita
od svih bolesti i zasjeda neprijateljskih.
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen.

Nakon prijenosa misnog slavlja iz prazne crkve u Nartu, s vama će, kao i svake nedjelje biti Đurđa Habel, uz prigodan glazbeni program.
Budimo zajedno uz program Zabavnog radija kako bismo Uskrs proslavili u jedinstvu, miru i dostojanstvu, unatoč vremenu poteškoća i brojnih prepreka.


Želimo vam blagoslovljen i miran Uskrs!
VAŠ ZABAVNI RADIO

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist