Bandić: u ostala dva doma nema zaraženih

Piše: - 17.04.2020.

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je na koronavirus testirano 258 osoba, od čega je šestero pozitivnih, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na današnjoj konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite. U privatnom domu u koji je infekcija unesena pozitivno je 20 korisnika i petero djelatnika, a sveukupno su testirane 92 osobe. U bolnici u Kukuljevićevoj i dalje je petero pozitivnih djelatnika, dodao je Jeleč.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da je sinoć iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar dobio podatak da COVID – 19 nije upao među štićenike ostale dvije lokacije tog privatnog doma.

Bandić je rekao da mu je drago da smo se vratili u kolotečinu, da je postotak pozitivnih u odnosu na testirane ispod 2, 5 posto. “Daj Bog da taj trend pada nastavimo, idemo ka nuli,” ustvrdio je Bandić, dodajući da će se onda moći razgovarati i o relaksiranju mjera i pokretanju gospodarstva.

Zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur rekao je da je u zadnja 24 sata izdano 225 obavijesti o obveznoj provedbi mjera samoizolacije te utvrđeno pet slučajeva kršenja te mjere.

Na pitanje koliko će grad platiti vlasnicima hotela za karantenu, Bandić je odgovorio da je hotele mobilizirala država te da troškove plaća onaj tko je mobilizirao. Što se tiče obnove nakon potresa, poručio je da se cigla neće pomaknuti dok struka ne udari svoj pečat te ponovio da zakon koji će to regulirati treba biti životan, realan, provediv, transparentan i usuglašen sa strukom. “Sad je prilika da izgradimo Donji i Gornji grad za narednih 200 godina, da odvojimo što su spomenici, a što je život”, poručio je.

Izvijestio je i da je zagrebački Stožer 14. travnja dobio naputak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da podijeli zaštitnu opremu privatnim domovima te da su to jučer izvršili.

Podijelite

Current track

Title

Artist