Zagreb kašlje, a nije dobio ni kune pomoći

Piše: - 18.04.2020.

Grad Zagreb nije još dobio ni jedne kune pomoći od države za saniranje posljedica potresa, rekao je Milan Bandić jutros, nakon posjete Kučilovini gdje je otvoreno skladište građevinskog materijala s kojeg građani GČ Sesveta mogu besplatno dobiti potreban materijal za sanaciju manjih oštećenja: crijep, ciglu, daske, cement i slično. Dodao je i da gradski proračun kašlje, ali isto tako da je sigurno kako pomoć države neće izostati.

Grad Zagreb pozvao je građane kojima je potrebna žurna pomoć u sanaciji oštećenja od potresa da preuzmu građevinski materijal na pet punktova – privremenih skladišta.
Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno vlasnicima onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja i Donja Dubrava, Podsljeme i Sesvete tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

U izravnom javljanju za emisiju Patrola Zabavnog radija, predsjednik GČ Sesvete Stjepan Kezerić naglasio je da je skladište u Kučilovini, uz Dom DVD-a, otvoren svaki dan od 8 do 18 sati i da građani mogu slobodno doći po potreban materijal, a ako je potrebno GČ će pomoći i u organizaciji prijevoza.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist