ZET: OD PONEDJELJKA U PROMETU 111 AUTOBUSNIH LINIJA

Piše: - 24.04.2020.

Od ponedjeljka, kada se opet uvodi javni gradski i prigradski promet, ZET će u promet pustiti 111 autobusnih linija prema prilagođenome voznom redu.

Tako će umjesto tramvaja u prometu i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec). Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i stanju na trasama kojima prolaze, izvijestio je ZET.

Radi poštovanja epidemioloških mjera, preporučuje se nositi zaštitne maske, dezinfekcija ruku i držanje socijalne distance.

ZET će, ističe, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te od vozača. U skladu s time, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite, nego valjane vozne karte, podsjeća ZET.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije te daljnjim naputcima mjerodavnih tijela.

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka te rasporedi vožnje bit će dostupni tijekom vikenda na internetskoj stranici, izvijestio je ZET.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist