Online predstave HNK Zagreb pogledane 470 tisuća puta

Piše: - 28.04.2020.

Projekt prikazivanja predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na digitalnim platformama privukao je više od 470 tisuća pregleda, a za sve koji nisu uspjeli pogledati neki od njegovih najpoznatijih naslova nacionalni teatar najavljuje nove mogućnosti online gledanja.

Nakon što je 12. ožujka, uslijed restriktivnih mjera javnog okupljanja, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zatvorilo vrata, u suradnji s 24sata pokrenuta je digitalna platforma za praćenje predstava.

U sklopu projekta “Kazalište u vašim domovima” predstave su se gledale diljem svijeta, od Brazila do Japana, pri čemu je najviše inozemnih pratitelja zabilježeno u Italiji, Kanadi, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Belgiji, Švedskoj, Irskoj, Australiji, Francuskoj i Nizozemskoj. Gledatelji su više od sedam tisuća puta komentirali pojedine izvedbe te ostavili svoj lajk čak šest tisuća puta.

Iz HNK – a najavljuju nastavak projekta, pa će gledatelji imati priliku uživati u najgledanijim izvedbama poput “Ljudi od voska”, “Ciganin ali najljepši”, “Žena” ili “Tko pjeva zlo ne misli”.

“Kazalište je tako došlo u domove naših gledatelja omogućivši im da svaku večer pogledaju neku od naših hit – izvedbi”, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč. “Fascinantna brojka posjetitelja, koja se može uspoređivati s gledanošću filmskih hitova ili čak nogometnih utakmica, svjedoči o popularnosti naših predstava”, poručila je.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist