Rok za prijavu šteta od potresa do 6. svibnja u ponoć

Piše: - 29.04.2020.

Grad Zagreb poziva oštećenike, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od potresa, da štetu prijave nadležnom Gradskom povjerenstvu. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić izjavila je kako je za fizičke i pravne osobe rok prijave do 6. svibnja u ponoć. Pojasnila je da se tu ne radi o sanaciji štete, već o financijskoj pomoći koja se temeljem te prijave može dobiti prema postojećem Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Obrasci se mogu preuzeti na www.zagreb.hr (online verzija/ word verzija) i u pisarnicama Gradske uprave, radnim danom od 8 do 15 i 30. Šteta se prijavljuje direktno putem online obrasca na www.zagreb.hr, odnosno slanjem ispunjenog obrasca na e – mail: prijavastetepotres@zagreb.hr ili redovnom poštom na adresu:

Gradsko povjerenstvo Grada Zagreba
za procjenu šteta od prirodnih nepogoda
Trg Stjepana Radića 1, 10 000 Zagreb

Prijavitelji dodatne informacije mogu dobiti na e – mail: prijavastetepotres@zagreb.hr ili na besplatni telefon 0800 88 03.

Mogućnost provjere zaprimljenosti i upisanosti prijave u registar štete

Svi oštećenici koji su putem obrasca prijavili štetu uslijed potresa mogu provjeriti je li njihova prijava zaprimljena. Provjeru je moguće izvršiti putem emaila provjera.prijave@zagreb.hr ili na brojevima telefona 6585 855 i 6585 875. Oštećenik koji podnosi zahtjev za provjeru dužan je u zahtjevu navesti ime i prezime, svoj OIB ili OIB oštećenika i adresu oštećenog objekta. Iste podatke podnositelj će morati dati i ako se provjera statusa obavlja telefonom.

Podijelite

Current track

Title

Artist