Završena prva faza rekonstrukcije Brestovečke ceste

Piše: - 30.04.2020.

U povodu završetka prve faze sanacije kolnika, gradonačelnik Milan Bandić obišao je Brestovečku cestu. Naime, na dijelu Brestovečke od kućnog broja 177 do Horvatove ulice saniran je kolnik u ukupnoj duljini od 630 metara, a ukupne površine 3800 m2.

“Stanovnici ovog naselja čekali su gotovo 50 godina na obnovu infrastrukture. Nakon završnih radova na Brestovečkoj, počinju radovi i na obnovi pokrajnjih ulica, a u okviru kojih će, u dogovoru sa strukom, biti postavljeni uspornici na odgovarajućim mjestima te sva prateća signalizacija na prometnicama”, rekao je Bandić.

Prema riječima predsjednika Mjesnog odbora Staro Brestje Stjepana Horvata, rekonstrukcija ovog dijela Brestovečke protekla je u najboljem redu te je završena u roku, unatoč dužoj pauzi zbog epidemije koronavirusa. Stanovnici su zadovoljni da napokon imaju nove kolnike.

Radovi na prvoj fazi trajali su dva mjeseca, utrošeno je gotovo 2000 tona asfalta, a ukupna je vrijednost oko 2, 8 milijuna kuna. Ukupna vrijednost izvanredne rekonstrukcije Brestovečke i pokrajnjih ulica iznosi oko 9, 7 milijuna kuna, radovi se izvode u tri faze, obuhvaćaju ukupnih 1740 metara, a izvode ih Zagrebačke ceste.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist