Otvoren Zoološki vrt

Piše: - 02.05.2020.

Zoološki vrt Grada Zagreba ponovno je otvoren za posjetitelje.Rad Vrta prilagođen je aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa.

Za posjetitelje je otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani u Vrt mogu ući do 18.30 sati. Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja radi do daljnjega. Naime, na taj se način nadzire broj posjetitelja. U Vrtu istodobno može biti najviše 400 posjetitelja.

Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.

Posjetitelji se ne mogu služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili.

Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge „walk in“ nastambe. Sve životinje posjetitelji mogu promatrati s ograda njihovih nastambi.

Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist