POKRETANJE ZDRAVSTVENOG SUSTAVA – MANJE ČEKANJA U ČEKAONICAMA?

Piše: - 03.05.2020.

Od sutra se pokreću operativni programi i dijagnostičko-terapijski postupci koji su u zdravstvenom sustavu bili odgođeni.

Pojačat će se koordinacija s liječnicima primarne zaštite kako bi se predoperativna priprema pacijenata obavila tako da vrijeme boravka u bolnicama bude što kraće, poručio je ministar Vili Beroš.

Također će se osnažiti usluge kroz dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te organizirati poliklinički rad kroz naručivanje pacijenata u točno određeno vrijeme, kako bi se smanjilo vrijeme provedeno u čekaonicama.

Radit će se u dvije smjene, od 8 do 20 sati, a po potrebi i vikendom.

Iako je u potresu izgubio 403 postelje, U KBC-u Zagreb sutra će pacijente pri ulasku čekati trijažni postupci i sve propisane epidemiološke mjere – prema najavama, u najkraćem roku u stacionaru, dnevnim bolnicama i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Liste čekanja presložit će se tako da pravo prvenstva imaju najteži pacijenti, a gdje god to bude moguće, organizirat će se rad u smjenama i vikendom.

Glede ljudskih resursa, i dalje će u pričuvi biti osoblje starije od 60 godina i s kroničnim bolestima, a od 4. svibnja započet će se serološka testiranja svih zaposlenika KBC-a Zagreb.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist