Dan je vatrogasaca

Piše: - 04.05.2020.

Dan je Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca pa svoj dan slave junaci koji su mnogo puta zadužili Hrvatsku, a zagrebački vatrogasci dodatno zbog potresa koji je pogodio Zagreb.

Da su okolnosti normalne, bila bi ovo drugačija proslava jer ove se godine obilježava 150 godina osnivanja vatrogastva u Zagrebu, 120 godina JVP Grada Zagreba i 90 godina Vatrogasne zajednice Grada Zagreba koja broji oko 8000 vatrogasaca, istaknuo je predsjednik Zlatko Križanić i pohvalio zajedništvo svih vatrogasaca.

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba u Savskoj gdje ga je zapovjednik Siniša Jembrih upoznao s učinjenim nakon potresa u Gradu Zagrebu, nakon čega su položili vijenac ocu hrvatskog vatrogastva Đuri Deželiću.

“Svim našim vatrogascima čestitam njihov dan. Obilježili smo ga simbolično, ispraćajem dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca na teren i polaganjem vijenca Đuri Deželiću, ocu hrvatskog vatrogastva.
Posao vatrogasaca je opasan i zahtjevan, istodobno human i požrtvovan, što se posebno pokazalo u ovim teškim danima kada su naši vatrogasci u mjesec dana odradili više od 3500 intervencija, odnosno premašili godišnji prosjek, a do danas odradili 5248 intervencija” – poručio je gradonačelnik Bandić.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist