Sutra telekonferencijska sjednica Gradske skupštine

Piše: - 06.05.2020.

Na sutrašnjoj 33. sjednici zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić sudjelovat će telekonferencijski, iako je, kaže, samo izjavio da mu je draži kontakt uživo. Smatra da tu nema nikakvih prijepora s predsjednikom Skupštine i koalicijskim partnerom HDZ – om.

“Pa ja ni s kim nisam polemizirao, ja sam samo rekao da sam se zaželio ljudi, pitanja i kontakta fizičkog jer ja volim ljude, ja sam zaljubljen u ljude, ja volim neposredan kontakt, ako je to nekoga povrijedilo, ja ne mogu nikome ništa napraviti”, rekao je Bandić.

Među 21 točkom najvažnije će biti one vezane uz izvješća o svemu što se poduzimalo za sprječavanje širenja zaraze koronavirusa te saniranja štete od posljedica potresa. A novi Zakon o obnovi i sanaciji od potresa, ističe Bandić, u utrci je s vremenom.

“Prioritet mi je kako riješiti ljudima krov nad glavom koji nemaju u Zagrebu, ali najgori bi bio scenarij da se raspusti Sabor, a da se ne donese Zakon, to bi bilo strašno. A da se ljude pokuša kupiti s 10 ili 20 000 kuna, to bi bilo ispod razine. Ja samo to ne želim i vjerujem premijeru da to neće dopustiti”, kazao je.

Na pitanje o financijskom odnosu Grada i države te ima li u rebalansu državnog proračuna sredstava predviđenih za Zagreb, ponovio je kako je Grad stalno na gubitku zbog davanja u Fond za izravnanje te najavio kako će zatražiti izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave.

“Zadnja dva mjeseca, ožujak i travanj, imamo na žalost 100 milijuna kuna manje svaki mjesec u proračunu, što bi značilo na godišnjoj razini milijardu i 200 milijuna kuna manje”, ustvrdio je Bandić.

Sve zastupnike bez obzira na stranačku pripadnost Bandić je pozvao na solidarnost i zajedništvo u doba krize.

Podijelite

Current track

Title

Artist