Sutra telekonferencijska sjednica Gradske skupštine

Piše: - 06/05/2020

Na sutrašnjoj 33. sjednici zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić sudjelovat će telekonferencijski, iako je, kaže, samo izjavio da mu je draži kontakt uživo. Smatra da tu nema nikakvih prijepora s predsjednikom Skupštine i koalicijskim partnerom HDZ – om.

“Pa ja ni s kim nisam polemizirao, ja sam samo rekao da sam se zaželio ljudi, pitanja i kontakta fizičkog jer ja volim ljude, ja sam zaljubljen u ljude, ja volim neposredan kontakt, ako je to nekoga povrijedilo, ja ne mogu nikome ništa napraviti”, rekao je Bandić.

Među 21 točkom najvažnije će biti one vezane uz izvješća o svemu što se poduzimalo za sprječavanje širenja zaraze koronavirusa te saniranja štete od posljedica potresa. A novi Zakon o obnovi i sanaciji od potresa, ističe Bandić, u utrci je s vremenom.

“Prioritet mi je kako riješiti ljudima krov nad glavom koji nemaju u Zagrebu, ali najgori bi bio scenarij da se raspusti Sabor, a da se ne donese Zakon, to bi bilo strašno. A da se ljude pokuša kupiti s 10 ili 20 000 kuna, to bi bilo ispod razine. Ja samo to ne želim i vjerujem premijeru da to neće dopustiti”, kazao je.

Na pitanje o financijskom odnosu Grada i države te ima li u rebalansu državnog proračuna sredstava predviđenih za Zagreb, ponovio je kako je Grad stalno na gubitku zbog davanja u Fond za izravnanje te najavio kako će zatražiti izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave.

“Zadnja dva mjeseca, ožujak i travanj, imamo na žalost 100 milijuna kuna manje svaki mjesec u proračunu, što bi značilo na godišnjoj razini milijardu i 200 milijuna kuna manje”, ustvrdio je Bandić.

Sve zastupnike bez obzira na stranačku pripadnost Bandić je pozvao na solidarnost i zajedništvo u doba krize.

Podijelite

Current track

Title

Artist