Završena I. faza radova na Resničkom putu

Piše: - 06.05.2020.

Završena je izgradnja prve etape produžetka Ulice Resnički put u duljini 220 metara, koja bi po završetku svih radova, trebala spajati Trnavu i Čulinec.

Milan Draženović, predsjednik VGČ Donja Dubrava kazao je kako je gradnja prometnice započela prije 3-4 godine, no dokumentacija je napokon gotova. “Prva etapa je završena, a druga koja će biti do ambulante i dječjeg vrtića trebala bi biti završena ove jeseni”, kazao je Draženović.

Na ovaj način spojit će se Trnava i Čulinec, a ova prometnica preduvjet je i za dobivanje lokacijske dozvole za izgradnju buduće osnovne škole Čulinec-Trnava. Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna.

“Izgrađena je kompletna infrastruktura, nova kanalizacija, novi vodovod i plinovod. Trenutno se radi na rekonstrukciji sporedne ulice Čulinec II..”

Draženović je istaknuo kako je već podnesen zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju buduće škole.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića koji jutros obišao lokaciju, izgradnja škole trebala bi započeti iduće godine.

“Škola bi trebala biti izgrađena na parceli veličine 30.000 m2, u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih poslova, natječajne dokumentacije za izradu projekta i otkup zemljišta, tako da bi prvu lopatu na izgradnji buduće OŠ Čulinec-Trnava mogli zakopati iduće godine”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist