Preporuke za ugostitelje i autoškole

Piše: - 07.05.2020.

Ugostitelji

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za rad ugostiteljskih objekata koji s radom počinju 11. svibnja. “Imamo povoljnu epidemiološku situaciju i možemo krenuti u rad ugostiteljskih objekata. Propisali smo i stroge epidemiološke mjere koje se tiču higijene, fizičkog distanciranja i dezinfekcije nakon svakog gosta”, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Pojasnio je i kako imamo puno ugostiteljskih objekata koji nemaju nikakve terase, pa je donesena odluka da će se pustiti u rad i oni koji nemaju terasu. Dodao je da će biti veći razmak među stolovima i osobama koje sjede, a ta se odluka odnosi na sve ugostiteljske objekte.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata moguće je od 6 do 23 sata. U objektima će se stolovi do dolaska gostiju držati praznima, a pribor će se servirati kada gosti sjednu. Ograničit će se broj posjetitelja tako da se postavi broj stolova koji će međusobno biti udaljeni 1, 5 metar. Također, sljedeći posjetitelj ili skupina njih moći će ući u objekt tek nakon što ga jedna osoba ili skupina napusti.

Autoškole

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako će se od danas dopustiti rad autoškola, a izvan snage stavlja se odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta. Objavljene su tako i preporuke za rad autoškola.

Prostorije za predavanja trebat će redovito čistiti, prozračivati, a prema mogućnosti i dezinficirati. Potrebno je osigurati dostatnu količinu jednokratnih materijala za brisanje ruku, deterdženata i sredstava za čišćenje. Predavanja treba organizirati tako da se poštuju mjere udaljenosti od 1, 5 metra.

Što se vožnje tiče, preporuka je da instruktor i kandidat nose maske za lice, a između nastavnih sati vožnje treba prozračiti vozilo u minimalnom trajanju od 15 minuta te dezinficirati sve površine u neposrednoj blizini vozačkog i suvozačkog mjesta, osobito površine koje se često dodiruju rukama.

U automobilu moraju biti osigurane dovoljne količine jednokratnih materijala i sredstava za čišćenje.

Podijelite

Current track

Title

Artist