Međunarodni dan sestrinstva

Piše: - 12.05.2020.

Medicinske sestre i tehničari slave Međunarodni dan sestrinstva, koji se obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.
U znak zahvalnosti na njihovom svakodnevnom trudu i požrtvovnosti u teškim uvjetima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je ruže medicinskim sestrama Kliničke bolnice Sveti Duh, a u ime svih sestara zahvalila je glavna sestra Sanja Ljubičić.

Čestitajući sestrama njihov dan, gradonačelnik je podijelio vlastito iskustvo.

“Dva puta kada sam bio blizu Bogu, 2003. kad sam imao moždani udar i 2018. godine kad sam dobio emboliju pluća, onda sam vidio kako je nezamjenjiva uloga medicinskih sestara i tehničara u hrvatskom zdravstvu. Da nema njih, ne bi bilo hrvatskog zdravstva”, poručio je.

Ravnatelj Kliničke bolnice Sveti duh Mladen Bušić kazao je kako je za medicinske sestre i tehničare ovo bilo izuzetno zahtjevno razdoblje, koje nažalost još nije završilo.

Ruže su uručene i medicinskim sestrama na glavnom ulazu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a u večernjim satima zagrebačke fontane svijetlit će njima u čast.

Podijelite

Current track

Title

Artist