Otvorilo 75% ugostitelja

Piše: - 12.05.2020.

Konačno su zeleno svjetlo za svoj rad dobili ugostitelji. Prvog dana svoje ugostiteljske objekte ipak nisu svi otvorili, tek njih oko 75 % u gradu Zagrebu, saznali smo u emisiji “Obrtnik majstor svog zanata” od Zlatka Puntijara, predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Zagreb. Neki se nisu stigli pripremiti,a neki promišljaju koliko je isplativ rad uz značajno smanjene kapacitete i povećane troškove.

“Svi smo sretni, što konačno možemo biti na usluzi svojim gostima. Svjesni smo da to nije kako je bilo prije, ali vjerujemo da će se situacija i s epidemiološkom situacijom i gostima iz dana u dan popravljati” rekao je na početku razgovora Zlatko Puntijar čija obiteljska ugostiteljska tradicija seže u daleku 1938.godinu.
Govorio je što rad uz preporuke HZJZ znače za vlasnike kafića, restorana ali i vlasnike smještajnih objekata.

“Ugostiteljima je uvijek svaki gost bio važan, a to će se pokazati ključnim za uspješan rad i u ovim vremenima.” rekao je Zlatko Puntijar i zamolio sve goste za razumijevanje i poštivanje svih mjera, jer za sve je ovaj način rada novost na koju se tek treba naviknuti.

Emisiju smo realizirali iz hotela Puntijar na Gračanskoj cesti, kojeg je Zlatko uredio s puno stila i s pravim zagrebačkim štihom.
Podsjećamo da smo se i jučer javili u razgovoru s vlasnikom dugoselskog kafića Gold, Zlatkom Blažicom, također jednim od članova Ceha ugostitelja Obrtničke komore Zagreb koja okuplja ugostitelje i turističke djelatnike Zagreba i Zagrebačke županije.

Podijelite

Current track

Title

Artist