Stradali u potresu oslobođeni plaćanja komunalnih naknada

Piše: - 19.05.2020.

Zagrepčani čiji su objekti stradali u potresu i imaju “crvenu naljepnicu” automatski su oslobođeni plaćanja komunalnih naknada, kompletne uplatnice Zagrebačkog holdinga, sve dok se objekt ne vrati u prvobitno stanje, dok oni sa “žutom naljepnicom” trebaju podnijeti zahtjev.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić rekao je da je do danas, od ukupno prijavljenih 23 642 objekta pregledno njih 20 770, od čega je 1067 objekata neuporabljivo i označeno je “crvenom naljepnicom”, a privremeno je neuporabljivo i označeno je “žutom naljepnicom” njih 4223.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban objasnila je kako se to odnosi na kompletnu uplatnicu Holdinga, odnosno i na račune Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje i Plinare.

“Ova mjera je na snazi sve dok se objekt označen ‘crveno’ ne vrati u prvobitno stanje, odnosno najduže šest mjeseci za one označene žutom naljepnicom”, istaknula je.

Predsjednica Uprave Stojić Deban i pročelnik Bilić unaprijed su se ispričali onim Zagrepčanima koji će možda dobiti uplatnice, a spadaju u ove kategorije. Objasnili su da još uvijek ima oko tri tisuće nepregledanih objekata i teoretski je moguće da su neki s “crvenom naljepnicom” dobili uplatnicu u travnju iz razloga što svi objekti nisu mogli biti pregledani u isto vrijeme. Najavili su da će takvi računi biti stornirani.

Više informacija građani mogu dobiti na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga i povezanih društava te na besplatnim brojevima telefona 072 500 400 ili 0800 8805, poručili su iz Grada Zagreba.

Podijelite

Current track

Title

Artist