Konačno i dan bez novooboljelih

Piše: - 23.05.2020.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Osamdeset i deveti dan od pojave koronavirusa, 2243 ukupno oboljelih i 2023 oporavljenih. Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. Nula je novooboljelih”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru. Ukupno je preminulo devedeset i devet osoba, a šest je osoba trenutačno na respiratoru, dok je 121 osoba na liječenju. Dosad su testirane ukupno 60 864 osobe, u posljednja 24 sata njih 953.

Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti od 27. svibnja. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja, primjerice koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg tjedna Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavit će preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim 300 posjetitelja, a daljnje brojke ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja omogućiti natjecanja na otvorenom bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist