Bandić očekuje prihvaćanje rebalansa proračuna

Piše: - 08.06.2020.

Vrlo važna točka sutrašnje sjednice Gradske skupštine svakako je rebalans proračuna, a gradonačelnik Milan Bandić očekuje ih još najmanje dva do kraja godine. Razlozi preraspodjele bit će epidemija koronavirusa i potres, a podršku će partnera, vjeruje, dobiti.

“Očekujem da će proći jer svi oni koji žele dobro i ne žele opstruirati obnovu i pomoć ljudima glasat će za proračun”, poručio je Bandić na konferenciji za novinare.

Objasnio je da je prvi rebalans rađen zbog koronavirusa i potresa, podsjetivši da je prije njega aktivirao i mjere o obustavi izvršenja proračuna.

Kaže i da već vidi zbog čega će najesen raditi drugi rebalans kad je potres u pitanju. Rekao je da je preko ureda za mjesnu samoupravu pomoć dobilo 10 posto, odnosno 2400 ljudi.

Pozdravio je i što će Ministarstvo graditeljstva idući tjedan raspisati natječaj za pomoć ljudima za bojlere i za podsljemenski dio, ali kaže da će ostati još jedan dio ljudi koji neće biti obuhvaćeni time.

Tim će ljudima, kaže Bandić, pomoći putem natječaja, a zbog toga će morati raditi novi rebalans. A onda će, nastavio je, doći i novi zakon, a time i treći rebalans proračuna.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist