Akcija darivanja krvi u Dugom Selu

Piše: - 19.06.2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu organizira redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 23. lipnja od 13 do 18 sati u prostorijama Crvenog križa Dugo Selo. Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog uzrokovanog koronavirusom. Uz to, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život, ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.

Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje nisu putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih puteva, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje ili imale infekciju SARS – CoV – 2. Iz Crvenog križa mole darivatelje da izbjegavaju bliži socijalni kontakt te da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja, kao što je rukovanje.

Također, darivateljima krvi koji su stariji od 60 godina, sukladno preporukama Nacionalnog stožera, radi zaštite vlastitog zdravlja, preporučaju da ne dolaze na akcije darivanja krvi i smanje socijalne kontakte. Sam čin darivanja traje svega 10 minuta, a spašava cijeli jedan život, poručuju iz Crvenog križa.

Podijelite

Current track

Title

Artist