NAGRADA JUTARNJEG ZA JOŠKA OŠ J. ZORIĆA

Piše: - 03.07.2020.

Jutarnji list objavio je rezultate ovogodišnjeg četvrtog izbora za Najbolji školski list u Hrvatskoj na koji je stiglo šezdeset školskih izdanja – osnovnoškolskih i srednjoškolskih, papirnatih i u digitalnom formatu.

U jakoj konkurenciji treće mjesto zasluženo su osvojili učenici iz OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela. U obrazloženju se ističe da njihov školski list Joško ima niz profesionalno odrađenih rubrika, od intervjua, istraživanja (s grafovima) do komentara, reportaža i likovno-literarnog kutka i stripa na kraju. Prvo mjesto pripalo je listu OŠ Ante Kovačića iz Zlatara Zlatarske Iskrice, a drugoplasirani su učenici iz OŠ Petra Preradovića iz Pitomače.

O najboljim školskim listovima odlučivao je žiri od osam članova redakcije Jutarnjeg lista koji ističu da je  ova školska godina bila posebno izazovna za sve. U prvoj polovici školske godine dogodio se štrajk prosvjetnih radnika, a u drugom dijelu škola na daljinu zbog pandemije koronavirusa. No, i u takvim uvjetima učenici su pokazali kreativnost i umijeće prepoznavanja pravih novinarskih tema, žanrova i formata.

Slika naslovnice Jutarnji list (Davor Pongračić/Cropix)

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist