Jutros u 7 sati otvorena su biračka mjesta i započeli su izbori za Sabor RH. Ove godine, kao nikada do sada, izbori se provode uz preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog pandemije koronavirusa. Baš jučer u svijetu je zabilježen najveći broj oboljelih do sada.

Zbog toga je Državno izborno povjerenstvo pozvalo glasače da na biračka mjesta ponesu svoje kemijske, da se pridržavaju distance i preporučilo nošenje maskice. Preporučeno je i mjerenje temperature prije  odlaskaka na biralište, uz napomenu da bi se, ako je ona iznad 37,2 stupnja trebali javiti liječniku. Hoće li bolesni ići na birališta ostavili su na njihovu savjest.

Istovremeno omugućeno je osobama iz samoizolacije glasanje, uz prethodnu najavu biračkim odborima, jednako kao i oboljelim od COVID-19, samo što će oni iz samoizolacije glasati osobno, a bolesni preko osoba od povjerenja.
U 10 izbornih jedica biramo 140 zastupnika, 3 zastupnika biraju se u inozematvu, a 8 biraju predstavnici nacionalnih manjina.

O političkim programima i ponudama iz predizborne kampanje danas nećemo jer je izborna šutnja, no svakako želimo potaknuti sve Vas na izlazak i korištenje glasa kojeg imate, jer to je Vaš glas i možete ga dati kome Vi želite.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist