Hrvatska od jučer do danas bilježi 50 novih slučajeva, što je tri puta manje nego dan ranije. Nakon dužeg vremena jedan novi slučaj zabilježen je na području ispostave Doma zdravlja Dugo Selo (u županiji ukupno 7 novih slučajeva). Ukupno je u Hrvatskoj do sada zabilježeno 3.722 oboljelih, a u svijetu 12.869.502 uz 568.298 preminulih.

Uz 50 novih, broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas je 1.117. Od toga 132 osobe su na bolničkom liječenju, a tri su pacijenta na respiratorima. U protekla 24 sata testirano je 763 osoba. Do sada je ukupno testirano 93.571 osoba.
Od sutra uvode se nove mjere, obveza nužnog korištenja maski za lice ili medicinskih maski u zatvorenim prostorrima, u trgovinama, javnom prijevozu, ugostiteljstu za djelatnike ne i za goste.
No, što je s onima koji imaju samo za kruh, a da bi do kruha došli moraju imati masku. Gospodo iz stožera, vrijeme je za besplatne maske, posebno za socijalno ugrožene. Uostalom na nedavnom predizbornom sučeljavanju pitali smo kandidate trebaju li se maske prepisivati na recept i dobili potvrdne odgovore. Od 5 kandidata na sučeljavanju 4 su ušla u Sabor. Evo prilike za izvršiti predizborno obečanje.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist