Nova vozila hitne pomoći predana u Dugom Selu

Piše: - 16.07.2020.

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost 4 vozila hitne medicinske pomoći i 4 vozila za sanitetski prijevoz iznosi 3 milijuna kuna, a do kraja godine stižu još 4 vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 2, 2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika 2 vozila idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobit će ispostave Velika Gorica, Ivanić – Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila, ona će postati dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.

“Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli velik teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv”, istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Dodao je i kako je Zagrebačka županija od 2014. godine do danas osigurala 64 nova vozila za potrebe Zavoda ukupne vrijednosti oko 21, 2 milijuna kuna.

“Zbog posebnog geografskog položaja, ali i činjenice da se pacijenti nerijetko voze u Zagreb jer nemamo svoju bolnicu, naša vozila godišnje prijeđu oko 5, 5 milijuna kilometara i redovita obnova voznog parka je nužna. Naša je dužnost voditi brigu o sigurnosti djelatnika i pacijenata”, poručio je Gajnik.

“Moramo stalno zanavljati vozila jer su sve veće potrebe za njima, samo da još u tim vozilima imamo i liječnike, poštujte ih jer oni su nam trenutno najvažniji, šaljite djecu u medicinske škole, na fakultete, liječnici su nam trenutno najpotrebniji”, zaključio je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist