LJETNO KINO TUŠKANAC – JOŠ DANAS I SUTRA

Piše: - 20.07.2020.

Srpanjski dani u Zagrebu bili su u znaku Fantastic Zagreb Film Festivala, koji je projekcijom filma “The Rocky Horror Picture Show” službeno zatvorio svoje deseto izdanje, no na Ljetnoj pozornici Tuškanac bit će moguće vidjeti još dva filma, danas i sutra.

U sklopu najvećeg žanrovskog filmskog festivala u regiji prikazani su neki od najatraktivnijih premijernih naslova te kultni klasici koji su zadovoljili najzahtjevnije apetite poklonika fantastike, trilera, horora, fantasyja, akcije i animacije, izvijestili su organizatori.

Iako je 10. Fantastic Zagreb sinoć službeno zatvoren, program se nastavlja projekcijom filmova koji su zbog kiše bili odgođeni.

Tako se na Ljetnoj pozornici Tuškanac večeras od 21.30 može pogledati remek-djelo Davida Finchera “Sedam” (Se7en), kultni triler koji slavi 25-godišnjicu s izuzetnom glumačkom ekipom koju čine Brad Pitt, Morgan Freeman i briljantni Kevin Spacey kao poremećeni serijski ubojica.

Sutra, također na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.30 bit će prikazan još jedan nezaboravni žanrovski klasik: “12 majmuna” (12 Monkeys) koji potpisuje Terry Gilliam, a naslovnu ulogu tumači Bruce Willis. Ovaj SF triler o svijetu budućnosti u kojoj Zemlju poharao smrtonosni virus danas je aktualniji nego ikada ranije i pokazao je svu raskoš Terryja Gilliama kao redatelja besprijekorne vizualne poetike i atmosfere nadrealnog.

Podijelite

Current track

Title

Artist