Dodijeljene Medalje Grada Zagreba

Piše: - 28.07.2020.

Medalje Grada Zagreba uručene su jučer istaknutim pojedincima i društvima za posebne zasluge na području njihova djelovanja i rada.

Medalja Grada Zagreba dodjeljena je timu medicinskih sestara i tehničara za izniman doprinos u pothvatu uspješnog razdvajanja dvomjesečnih sijamskih blizanki Kristine i Valentine. Oni su dio tima radne skupine od 67 znanstvenika i stručnjaka zagrebačkog Medicinskog fakulteta i Kliničkoga bolničkog centra Zagreb. Dobitnici nagrade su Sonja Jerković, Kristina Baričević, Klaudija Dendić, Slavica Berić, Jasmina Šaronja, Dijana Stiperski, Borna Cetin te Hrvoje Vidoš.

Medalju za istaknuti doprinos u radu s brojnim pacijentima na terenu, svakodnevnom požrtvovnom radu s najtežim pacijentima dobila je medicinska sestra za zdravstvenu njegu u kući Alin Pranjić.

Nagrada ide i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Rockefellerova”, a nagrađen je i fra Smiljan Dragan Kožul, svećenik i karizmatik.

Priznanje je dodijeljeno pijanistu i glazbenom pedagogu Vladimiru Krpanu za dugogodišnji doprinos hrvatskoj glazbenoj reproduktivnoj kulturi, a kazališnom redatelju Krešimiru Dolenčiću za izuzetna postignuća u dramskom stvaralaštvu. Klapi “Cesarice” nagrada se dodjeljuje za izuzetna glazbena postignuća. Nagradu je primio i pisac i fotograf Davor Rostuhar za uspješno izvršenu samostalnu ekspediciju na Južni pol.

Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se i DVD-u Čučerje u povodu 61. obljetnice postojanja te doprinosa u razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području Grada Zagreba.

Zagrebački orkestar ZET-a nagrađen je za 90. obljetnicu uzastopnog djelovanja, a plesni ansambl “Zagrepčanke i dečki” u povodu 25. godina djelovanja zbora. Nagrađena je i dugogodišnja djelatnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku zaštitu okoliša Davorka Pejnović za uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu tijekom dugogodišnjeg i neprekidnog obavljanja službe.

Vozač i djelatnik Čistoće Josip Smiljčić nagrađen je zbog hrabrog, savjesnog i nesebičnog postupka u sprečavanju pokušaja krađe. Teže je ranjen kada je u popodnevnoj smjeni zaustavio provalnika u krađi.

Medalje Grada Zagreba uručili su predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet i gradonačelnik Milan Bandić.

Čestitamo svim nagrađenima i puno uspjeha u daljnjem radu!

Podijelite

Current track

Title

Artist