Godišnjica smrti Olivera Dragojevića

Piše: - 29.07.2020.

Na današnji dan prije 2 godine napustio nas je Oliver Dragojević, nakon što je izgubio bitku s teškom bolesti.

Iako smo oduvijek znali veličinu njegove glazbe i voljeli ju, sam ispraćaj pokazao je koliko je bio voljen i cijenjen glazbenik i osoba. Tada su Oliveru u čast zazvonila zvona katedrale svetog Dujma. Njegova je želja bila da ga pokopaju u Veloj Luci. Od crkve svetog Frane preko Rive do katamarana, tisuće Splićana oprostile su se od omiljenog pjevača. More je bilo prepuno čamca i brodica koji su krenuli za katamaranom, a i Torcida se oprostila na svoj način.

Ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, te u našim srcima.

U čast nezaboravnom Oliveru večeras u Vela Luci počinje manifestacija ‘Trag u beskraju’. Ovogodišnji program trajat će tri dana. Na večerašnjem koncertu nastupit će Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević, Dupini, cijela ekipa koja je svirala u Olimpiji.

U četvrtak je predviđen koncert ”Evo mene među moje” na kojem će mladi izvođači ujediniti snage i zapjevati neke od Oliverovih najpoznatijih stihova.

Posljednjeg dana u petak 31. 07. organizira se večer jazza koje ima posebno emotivno značenje jer će pjesme izvoditi Ines Tričković koju za Olivera vežu i obiteljske veze. Nastupit će s ansamblom u sastavu Hrvoje Galler, Zvonimir Šestak, Borko Rupena.

U povodu obljetnice smrti naše legende, večeras na prvom dokumentarni film ”A Porina dobiva… Oliver Dragojević.“ od 20:05. Bit će to prvi premijerni prikaz autoriziranog dokumentarca o Oliverovom životu i karijeri.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist