Događanja u gradu povodom Dana pobjede

Piše: - 04.08.2020.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Grad Zagreb ove srijede, 5.kolovoza organizira promenadni koncert Zagrebačkog orkestra ZET-a.
Uz Orkestar ZET-a nastupit će i solisti Rajko Suhodolčan i Željko Grozaj iz Kvarteta Gubec, a kojemu je, za osobit doprinos očuvanju i promicanju purgerske i kajkavske popevke, prošle godine dodijeljena Medalja Grada Zagreba.

Uz poznate kajkavske popevke naći će se i omiljene domoljubne skladbe poput: Živila Hrvatska, To je tvoja zemlja i druge….Skladbe će izvoditi Orkestar ZET-a koji ima dugogodišnju tradiciju te je još od 1927. godine prepoznatljiv simbol Zagreba.

Koncert će se održati kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice s početkom u 20 sati.

U prijepodnevnim satima, na Gradskom groblju Mirogoj, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno zamjenicom zagrebačkog gradonačelnika Oliverom Majić položit će vijence i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Također, u crkvi Sveta Mati Slobode, don Petra Šimića 1, održat će se misa za sve poginule branitelje, s početkom u 19 sati. Istim povodom u 21 sat, vodeni zastor fontana, u Ulici Hrvatske bratske zajednice, zasvijetlit će u znaku zastave Hrvatske Republike.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja zagrebački gradonačelnik uputio je čestitku u kojoj je naglasio kako danas, više no ikad trebamo zajedništvo i solidarnost – vrijednosti koje su u Domovinskom ratu bile zalog uspjeha.

“Samo zajedno i okrenuti budućnosti, u demokratskom ozračju otvorenosti, tolerancije i solidarnosti, naći ćemo odgovore na izazove našega vremena, stvoriti uvjete da na pravi način iskoristimo sve potencijale, promičemo rad, znanje, odgovornost, kreativnost i kompetenciju, a mladima osiguramo budućnost i ostanak u zemlji u kojoj će svatko od njih imati priliku ostvariti svoje snove i ambicije. To dugujemo njima, to dugujemo sebi, to dugujemo ponajprije hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine.” – stoji u poruci gradonačelnika Bandića.

Zagrepčanke i Zagrepčane je pozvao, da “prisjećajući se Oluje i barjaka istaknutog na kninskoj tvrđavi i danas ponosno istaknemo zastave na domove – jer slavimo veliki blagdan naše slobode i neovisnosti.“

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist