ZAPOČELA KANDIDATURA NA NAČELNIKA BRCKOVLJANA

Piše: - 11.08.2020.

Nakon što je 6. kolovoza na snagu stupila odluka Vlada Republike Hrvatske o raspisivanju prijevremenih izbora za općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika Općine Brckovljani, dan kasnije 7. kolovoza u ponoć, započeo je postupak kandidiranja, saznali smo od predsjednice Općinskog izbornog povjerenstva Jasnice Rodić. Postupak kandidiranja završava 20. kolovoza do 24 sata. Kandidature se predaju Općinskom izbornom povjerenstvu u prostorijama općine Brckovljani u Dugom Selu Josipa Zorića 1. Pravovaljane kandidature trebaju imati prikupljenih 250 potpisa birača, ovjerenu izjava o prihvaćanju kandidature, potvrdu iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa da protiv kandidata nije pokrenut kazneni postupak, izvadak iz registra političkih stranaka i obrazac o otvaranju posebnog računu za financiranje izborne promidžbe. Svi obrasci mogu se naći na straniicama Državnog izbornog povjerenstva, ali i na stranicama općine Breckovljani.

Jasnica Rodić ističe da kandidati svoje kandidature trebaju podnijeti u roku od 14 dana, do 20. kolovoza u ponoć. U roku od 48 sati slijedi objava kandidatura i nakon toga izborna promidžba, koja će završiti izbornom šutnjom u petak 4. rujna u ponoć. Novog načelnika i njegova zamjenika stanovnici Brckovljana biraju  u nedjelju, 6. rujna od 7 do 19 sati na 11 biračkih mjesta.

Istovremeno s izbornim postupkom pozivaju se birači koji imaju prebivalište na području Općine Brckovljani da izvrše pregled, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača koji je moguć u Zagrebačkoj županiji, Upravnom odjelu za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Dugo Selo, Josipa Zorića 1, telefon 2753 208, od ponedjeljka do četvrtka od 7 i 30 do 15 sati te petkom od 7 i 30 do 13 sati, zaključno do 27. kolovoza do 16 sati. Na internetskoj stranici Ministarstva uprave www.uprava.hr omogućen je uvid u registar birača putem OIB – a, matičnog broja građanina ili prezimena te su dostupni podaci o nadležnim upravnim odjelima i osobama ovlaštenima za vođenje registra birača.

Podijelite

Current track

Title

Artist