Apel gradskog stožera: ako ste bili u noćnim klubovima, izolirajte se

Piše: - 12.08.2020.

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite uputivši apel mladima koji su boravili u noćnim klubovima da po povratku s godišnjeg odmora izbjegavaju kontakt sa starijima.

“Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 349 osoba, zabilježili smo 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a još je osam osoba ozdravilo”, kazala je zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić.

Kod 15 osoba moguće je izlaganje virusu na godišnjim odmorima, za osam slučajeva je negativna epidemiološka anamneza, a šest su kontatki s prethodno pozitivnim osobama.

Izvijestila je da su novozaraženi prvenstveno mlađa populacija koja je boravila u noćnim klubovima, odnosno na mjestima većih okupljanja takvog tipa. Uputila im je poruku da, u slučaju da su bili u noćnim klubovima i na većim okupljanjima na godišnjem odmoru, nakon povratka kući izbjegavaju kontakt sa starijim ukućanima i članovima obitelji te da se jave liječnicima ako imaju simptome.

“Problem nisu godišnji odmori, nego problem rizična ponašanja na godišnjim odmorima, pa apeliram na poštivanje fizičke distance, nošenje maske na godišnjim odmorima i redovito pranje i dezinfekciju ruku”, dodala je ravnateljica Šikić.

Nije bilo kršenja odluka koje je propisao Nacionalni stožer, a porastao je broj građana kojima su određene COVID mjere i iznosi 656, što je 21 više nego jučer, kazao je voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić nadovezala se kratko informacijama o podnesenim zahtjevima za prijavu šteta od poplava. “Do sada je obrađeno i upisano 1954, a ostalo je obraditi još 60 zahtjeva”, kazala je.

Podijelite

Current track

Title

Artist