“Čarobna stvar” Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović za čaroban video spot!

Piše: - 12.08.2020.

Nakon nedavnog uspješnog predstavljanja na jubilarnom 60. Splitskom festivalu, “Čarobna stvar” Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović proglašena je pobjedničkom pjesmom osvojivši Prvu nagradu publike, a Neno je primio i nagradu za najbolji aranžman.

Pjesma koja je nastala kao produžetak suradnje započete radom na Belanovom autorskom mjuziklu “Bambina” postavljenog na pozornicu splitskog HNK početkom ove godine, u kojem Zorana radi kao glumica u stalnom angažmanu, dobila je i čaroban video spot u režiji Milana Latkovića.

“Sretan sam da je spot za pjesmu “Čarobna stvar” napokon ugledao svjetlo dana. Ovom prilikom javno želim zahvaliti kolegi, prijatelju i cimeru Giulianu te svim tim divnim ljudima, glumcima HNK Split, s kojima sam radio na mjuziklu “Bambina”. Također i cijeloj ekipi iz HNK na čelu s intedantom Srećkom Šestanom, a koji su mi nesebično pružili potporu u stvaranju ovog šarmantnog i emocijama prožetog mini-filma. Naravno, sretan sam i zbog Zorane jer se moja vizija o našem duetu, nakon čarobne pobjede na Splitskom festivalu, napokon pretočila i u jedan prekrasan vizual, zahvaljujući upravo režiji Milana Latkovića. Čaroban je ovaj dan!” – sretno i zadovoljno kaže Neno.

Svoje dojmove o ovoj posebnoj suradnji ispričala nam je i Zorana: “Iznimno sam sretna i ponosna na sve koji su sudjelovali u kreiranju ove lijepe priče. Veliko hvala svim mojim dragim kolegama iz HNK Split na čelu sa intendantom Srećkom Šestanom koji su mi nesebično pomogli u realizaciji spota i koji su me čitavo vrijeme podržavali. Hvala svima koji su me trpili u ovom periodu snimanja ovog čarobnog spota, najviše tetama u garderobi u kazalištu (smijeh). Hvala posebno mom glazbenom partneru Neni, koji je s veličanstvenom strpljivošću ispratio sve moje neočekivane ženske mušice, a koje sam mu čitavo vrijeme upražnjvala. 🙂 Isplatilo se!”

“Nenu Belana upoznao sam dok sam režirao “Oceane ljubavi”, obradu Nenine pjesme u izvedbi CAMBI-ja. Dogovorili smo se za suradnju na njegovom idućem spotu za duet sa Zoranom Kačić Čatipović, glumicom iz splitskog HNK, i pjesmu “Čarobna stvar”. Zoranu sam već poznavao s prijašnjih snimanja pa smo tako uz par kava osmislili priču o ljubavi između pjevačice i “šarfera”- asistenta snimatelja koja se dogodi na snimanju spota za njenu pjesmu. Radnja se odvija 50ih godina prošlog stoljeća. Taj ambijent mi je odgovarao stilu pjesme “Čarobna stvar” i tu su nam nesebično priskočili u pomoć glumci iz mjuzikla “Bambina”, tijekom kojeg su se Neno i Zorana i povezali. Glumci splitskog HNK i Neno Belan u spotu glume ekipu redatelja, snimatelja i asistenata koji snimaju spot pjevačkoj zvijezdi Zorani. Prelijepo dvorište Vile Dalmacije je bilo jedini realan izbor i poslužilo mi je kao savršena “scenografija” za ovu stvar. Neno je očaran Zoranom, a ona uživa u njegovoj pažnji dok je fotografira tijekom snimanja. Na kraju se ispak rastaju, a ona uzima njegov fotoaparat kao suvenir. Puno godina kasnije Zorana dolazi u Neninu fotoradnju kako bi razvila upravo te slike i vratila mu fotoaparat te se bude stari osjećaji i nostalgija i uistinu izgleda da ljubav jest čarobna stvar i da godinama nakon još postoji. Uživao sam radeći ovaj spot jer volim formu kratkog filma a ovdje sam dobilo priliku napraviti upravo to. Neno je bio odličan “amaterski glumac” i nisam se umorio davajući mu upute. Glumci splitskog HNK, uključujući i Zoranu, odradili su sve sa smješkom i s guštom. Sve u svemu, odlična suradnja i veliki užitak. Nadam se da će se ponoviti. Zahvaljujem se kinoklubu Split i fotoklubu Split na posuđenim starinskim fotoaparatima, kamerama, stativima itd.” – o nastanku spota kaže redatelj Milan Latković.

Milan Latković pjesmu je besprijekorno pretočio u video spot kojim nas je poveo na put u neka druga vremena, a odlična šminka i kostimi dodatno su pojačali vizualnu atraktivnost ovog doista posebnog uratka. Dirljiva ljubavna priča prava je audio-vizualna poslastica, stoga uživajte, otplovite u možda vlastitu prošlost, ili se samo prepustite sanjarenju i maštanju jer ljubav je doista “Čarobna stvar”.

Podijelite

Current track

Title

Artist