Zakon o obnovi trebao bi biti na Vladi 27. kolovoza

Piše: - 19.08.2020.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je Zakon o obnovi Zagreba i okolice na stolu, a nakon određenih korekcija koje će biti potrebne, na Vladi bi se trebao naći 27. kolovoza.

“Zakon je u ovom trenutku na stolu i ide na mišljenja prema tijelima državne uprave. Određene korekcije koje će još biti potrebne idu prema tome da ga u redovnoj proceduri imamo na sjednici Vlade 27. kolovoza”, rekao je Horvat nakon užeg Vladina kabineta.

U Zakon, kaže, ulaze socijalni kriteriji koji će na sličan način biti razrađeni kao i u predmetnoj odluci Vlade, što će omogućiti svima koji su danas još uvijek u studentskom domu Cvjetno naselje da ih se najkasnije do 15. rujna zbrine na adekvatan način, da država nađe prostor i da na adekvatan način Fond solidarnosti pokrije taj trošak.

“Bit će to paket koji će neovisno o tome je li to Vladina ili saborska procedura, biti gotov 2. ili 3. rujna i u punoj primjeni već prvog tjedna rujna”, najavio je Horvat. Istaknuo je da neće biti ponovnog javnog poziva za financiranje najamnine onima koji su nakon potresa smješteni u Cvjetno naselje “jer nema potrebe za to”. “Siguran sam da će svih 325 zahtjeva biti kompletirano i pozitivno riješeno”, rekao je Horvat, istaknuvši da je od njih prema pravomoćnom rješenju njih 36 već zbrinuto.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist